Місто Трускавець курорт » Облако тегов :
Дієта при гепатитах : Диета при гепатитах : Diet for Hepatitis
Автор: di_di от 26.мар.11 19:12
Дієта при гепатитах : Диета при гепатитах : Diet for Hepatitis: Дієта, що призначається при гострих гепатитах; хронічному гепатиті поза загостренням (у всіх випадках - без виражених захворювань шлунку і кишечника).
Мета призначення дієти - хімічне щадіння печінки в умовах повноцінного харчування, сприяння нормалізації функцій печінки і жовчних шляхів, поліпшення жовчовиділення.
Для дієти характерно фізіологічно нормальний вміст білків і вуглеводів при невеликому обмеженні жирів (в основному тугоплавких). Рекомендуються продукти з підвищеним вмістом ліпотропних речовин, клітковини, пектинів, рідини. Протипоказані продукти, багаті азотистими екстрактивними речовинами, пуринами, холестерином, щавлевою кислотою і продуктами окислення жирів, що виникають при смаженні. Страви готують відвареними, запеченими, зрідка - тушкованими. Протирають тільки жилаве м'ясо і багаті клітковиною овочі; борошно і овочі не пасерують. Виключені дуже холодні страви. Режим харчування: 5 - 6 разів на день.
Хімічний склад дієти: білки - 80 г (55% тварини), жири 80 г (30% рослинні), вуглеводи - 350-400 г (70-80 г цукру); кухонна сіль - 10 г, вільна рідина - 1,5 - 2 л. Можна включати ксиліт і сорбіт (25-40 г). Енергоємність дієти - 2400 - 2600 ккал.
Теги: |