Дієта № 5 Трускавець
Місто Трускавець курорт » Дієтичне харчування (дієти) Трускавець » Дієта № 5
Показання:
- Гострі гепатити і холецистити у стадії одужання;
- Хронічний гепатит;
- Холецистит і жовчокам'яна хвороба поза загостренням;
- Цироз печінки без її недостатності.
Загальна характеристика:
- Фізіологічно нормальний вміст білків і вуглеводів при обмеженні тугоплавких жирів, азотистих екстрактивних речовин і холестерину. Усі страви готуються у вареному вигляді або на парові.
Хімічний склад і енергоцінності (добовий раціон):
- Білки - 100 г
- Жиру - 80-90 г (30% рослинні)
- Вуглеводи - 400-450 г
- Енергоцінності - 2800-3000 ккал.
Рекомендовані продукти і страви: хліб будь-який вчорашньої випічки; супи овочеві, круп'яні, молочні, борщі й щі (національне російське блюдо) вегетаріанські; нежирні сорти м'яса, птиці, риби; молочні продукти невисокою жирності, будь-які крупи; різні овочі та ягоди.
Виключені продукти і страви: свіжий хліб, здобні булочні вироби; м'ясні, рибні та грибні бульйони, окрошки, солоні щі; жирні сорти м'яса, птиці, риби; копченості, консерви; вершки, молоко 6 -% жирності; бобові, щавель, редис, зелена цибуля, часник, мариновані овочі; шоколад, кремові вироби, чорна кава, какао; свиняче, бараняче і яловиче сало кулінарні жири.
Місто Трускавець курорт » Дієтичне харчування (дієти) Трускавець » Дієта № 5
Теги: |