Дієта № 9 Трускавець
Місто Трускавець курорт » Дієтичне харчування (дієти) Трускавець » Дієта № 9
Показання:
- Цукровий діабет середньої і легкої тяжкості.
Загальна характеристика:
- Дієта з енергоцінності, помірно зниженою за рахунок легкозасвоюваних вуглеводів і тваринних жирів, з виключенням цукру і солодощів і застосуванням сорбіту та ксиліту.
Хімічний склад і енергоцінності (добовий раціон):
- Білки - 90-100 г.;
- Жири - 75-80 г. (30% рослинні);
- Вуглеводи - 300-350 г. (полісахариди);
- Енергоцінності - 2300-2500 ккал.
Рекомендовані продукти і страви: житній, пшеничний, білково-висівковий хліб, не здобні борошняні вироби; будь-які овочеві супи, нежирні м'ясні і рибні бульйони; нежирні сорти м'яса, птиці і риби; молоко, кисломолочні продукти, нежирний сир і сири; крупи, гречана, ячна, пшоняна, вівсяна, перлова; бобові, картоплю та овочі; свіжі фрукти і ягоди кисло-солодких сортів.
Виключені продукти і страви: вироби зі здобного тіста; міцні і жирні бульйони; нежирні сорти м'яса, риби, птиці, ковбаси, солона риба; солоні сири, вершки, солодкі сирні сирки; рис, манна крупа, макаронні вироби; солоні та мариновані овочі; виноград, родзинки, цукор, варення, цукерки, солодкі соки, лимонад на цукрі; м'ясні і кулінарні жири.
Місто Трускавець курорт » Дієтичне харчування (дієти) Трускавець » Дієта № 9
Теги: |