Дієта № 13 Трускавець
Місто Трускавець курорт » Дієтичне харчування (дієти) Трускавець » Дієта № 13
Показання:
- Гострі інфекційні захворювання
Загальна характеристика:
- Дієта з енергоцінності, зниженою у великій мірі за рахунок жирів і вуглеводів, з підвищеним вмістом вітамінів.
Хімічний склад і енергоцінності (добовий раціон):
- Білки - 75-80 г (60-70% тварини);
- Жири - 60-70 г.;
- Вуглеводи - 300-350 г.;
- Енергоцінності - 2200-2300 ккал.
Рекомендовані продукти і страви: пшеничний підсушений хліб; знежирені м'ясні та рибні бульйони, супи на овочевому відварі, слизові відвари з круп; нежирні сорти м'яса, птиці, риби; молочнокислі напої, сир; протерті каші з рису, манної та гречаної круп; картопля, морква, буряк, кольорова капуста, стиглі томати; стиглі м'які фрукти та ягоди, відвар шипшини; цукор, мед, варення, джем, мармелад.
Виключені продукти і страви: житній і будь-який свіжий хліб, здоба; жирні бульйони, щі, борщі; жирні сорти м'яса, птиці, риби, ковбаса, копченості, солона риба, консерви; незбиране молоко та вершки, сметана жирна, сири; пшоно, перлова і ячна крупи, макарони; білокачанна капуста, редис, редька, цибуля, часник, огірки, бобові; плоди, багаті клітковиною; шоколад, тістечка, какао.
Місто Трускавець курорт » Дієтичне харчування (дієти) Трускавець » Дієта № 13
Теги: |