Дієта № 8 Трускавець
Місто Трускавець курорт » Дієтичне харчування (дієти) Трускавець » Дієта № 8
Показання:
- Ожиріння як основне захворювання або супутні при інших хворобах, які не потребують спеціальних дієт.
Загальна характеристика:
- Зменшення енергоцінності раціону за рахунок вуглеводів, особливо легкозасвоюваних, частково жирів, при нормальному змісті білка;
- Обмеження вільної рідини, хлористого натрію і збуджуючих апетит продуктів і страв.
Хімічний склад і енергоцінності (добовий раціон):
- Білки - 90-110 г.;
- Жири - 80 г.;
- Вуглеводи - 150 г.;
- Енергоцінності - 1700-1800 ккал.
Рекомендовані продукти і страви: житній, білково-пшеничний і білково-висівковий хліб (100-150 г на день); овочеві супи з невеликим додаванням крупи, щі, борщі, окрошка, борщ; 2-3 рази на тиждень супи на слабкому м'ясному або рибному бульйоні з фрикадельками (до 250-300г за прийом); нежирні сорти м'яса, птиці, риби - у відварному, запеченому або тушкованому вигляді, яловичі сардельки або холодець; продукти моря (паста "Океан", мідії, креветки і т.п.) - до 150-200 г на день; молоко і кисломолочні продукти, сир, сир - нежирні види і сорти. Овочі та фрукти використовуються широко, у всіх видах, частиною обов'язково сирими.
Виключені продукти і страви: вироби з пшеничного борошна вищого і 1-го сорту, здобного тіста; картопляні, круп'яні, бобові, макаронні супи; жирні сорти м'яса, птиці, риби; ковбаси, копченості, м'ясні і рибні консерви; жирний сир, сири, вершки, рис, манна і вівсяна крупи, макаронні вироби, бобові, солодкі сорти плодів і ягід; цукор, кондитерські вироби, варення, мед, солодкі соки, какао; м'ясні і кулінарні жири; жирні та гострі закуски, соуси, майонез, всі прянощі і спеції.
Місто Трускавець курорт » Дієтичне харчування (дієти) Трускавець » Дієта № 8
Теги: |